Glosar profesional

 

Dragi colegi,

va propunem realizarea unui glosar de termeni de specialitate din domeniul arhitecturii si urbanismului pentru a crea un instrument specific eficient si documentat in sprijinul activitatii profesionale curente. Va rugam sa postati atat termeni pentru care cautati definitiile legale/din normativele in vigoare, cat si raspunsuri si comentarii legate de termenii pentru care aveti informatii sau termenii pe care ii propunem pentru inceput si termenii postati de alti colegi arhitecti.

Structura definitiilor trebuie sa cuprinda in mod obligatoriu o referire cat mai completa la sursa lor (lege/regulament/articol/paragraf). In acest fel, actualizarea definitiilor este mult usurata, iar raspunderea pentru informatiile prezentate este a legiuitorului sau  elaboratorului  normelor / normativelor etc.

Intrucat blogul a fost creat pentru a dezvolta comunicarea profesionala dintre arhitecti, va propunem sa transmiteti fie termeni si expresii din domeniul dumneavoastra la care cautati explicatie, fie definitii reprezentand raspunsuri la propunerile pe care le veti gasi postate pe acest blog.

Acest glosar va putea exista daca:

– avem solicitari carora sa le gasim raspuns;

– avem materiale explicative care ne pot ajuta.

In ambele situatii asteptam reactie din partea dumneavoastra.

Lasă un comentariu