Fieraria traditionala isi reia activitatea in Dumbrava Sibiului


Complexul Naţional Muzeal Astra şi Universitatea de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu” din Bucureşti, Facultatea de Arhitectură, Studii de licenţă 3 ani, Specialitatea Conservare / Restaurare – Sibiu organizează în parteneriat, în perioada 11-17 iulie 2011, în incinta Muzeului Civilizatiei Populare Tradiţionale ASTRA din Dumbrava Sibiului, Atelierul de fierărie tradiţională – editia a II-a, cu participarea unui colectiv de studenti arhitecti din UAUIM, de la Facultatea de Arhitectură de Interior, specialitatea: Design de produs şi de la Facultatea de Arhitectură, specialitatea: Conservare /Restaurare din Sibiu.

C.N.M. ASTRA din Sibiu si Secţia Conservare / restaurare din Sibiu a Universităţii de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu” valorifică o colaborare de mai mulţi ani, în scopul formării studenţilor arhitecţi.

În această ediţie a Atelierului de fierărie tradiţională, studenţii, împreună cu personalul de specialitate al C.N.M. ASTRA, vor contribui la finalizarea constructiei fierăriei, – o constructie nouă, realizată cu materiale şi tehnici tradiţionale, dar şi la instalarea utilajelor specifice atelierului de fierărie.

Activitatea atelierului va debuta luni, 11 iulie, ora 9.00, cu instruirea teoretică, la care vor participa 15 studenţi arhitecţi şi alţi invitaţi. De marţi, 12 iulie, vor începe lucrările practice în atelierul de fierărie, care va funcţiona pe tot parcursul săptămânii, cu scop demonstrativ, deschis publicului vizitator, susţinut prin activitatea de instruire a studenţilor arhitecţi. În cadrul perioadei de instruire, studenţii arhitecţi vor putea vizita şi alte ateliere de fierărie active din Sibiu şi din împrejurimi şi vor exersa tehnici de forjare, producând piese de fierărie utilitară destinate construcţiilor tradiţionale.

Sâmbătă, 16 iulie 2011, începând cu ora 10.00, va avea loc Întalnirea fierarilor, eveniment care reuneşte fierari invitaţi din atelierele sibiene, din Mărginimea Sibiului, din Viscri – jud. Alba, si alti oaspeţi. Întâlnirea va prilejui o serie de demonstraţii de măiestrie în făurirea unor obiecte din fier forjat manual.

În finalul manifestării, obiectele produse de participantii la atelier vor fi etalate într-o expoziţie, pentru a putea fi admirate de toţi cei interesaţi.

http://www.muzeulastra.ro/component/content/article/123-evenimente/242-fieraria-traditionala-isi-reia-activitatea-in-dumbrava-sibiului.html#

Reclame
Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: