Arhitectura tradiţională în viziunea studenţilor


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Complexul Naţional Muzeal ASTRA, împreună cu studenţii Facultăţii de Arhitectură “ G.M. Cantacuzino” din Iaşi, organizează o expoziţie de grafică pe tema spaţiului architectural tradiţional românesc in perioada 26 iunie – 15 iulie 2011.
Vernisajul expoziţiei va avea loc duminică 26 iunie, ora 11, în Pavilionul de la intrarea în incinta Muzeului în aer liber din Dumbrava Sibiului.
Studenţii ieșeni se află în Muzeul în aer liber în scopul realizării unui stagiu de practică profesională, acesta fiind cel de-al șaselea stagiu organizat în muzeul nostru. În viziunea lor, arhitectura românească actuală se caracterizează printr-o multitudine de forme importate, ce îşi găsesc cu greu locul în peisajul socio-cultural autohton. Raportarea la filonul tradiţiei, în opoziţie cu împrumutul de forme străine, generează legitimitatea demersului architectural autentic.
În acest context, practica studenţilor arhitecţi în cadrul Muzeului în aer liber din Dumbrava Sibiului își pune amprenta asupra împlinirii lor ca viitori arhitecţi și reprezentanţi ai valorilor tradiţionale.
Expoziţia pe care v-o propunem cuprinde lucrările grafice realizate pe parcursul stagiului de practică. Expoziţii similare au fost organizate şi în anii trecuţi, o parte din lucrările grafice fiind incluse într-un catalog de specialitate editat la Iaşi.

 

 

 

Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: