10/11/12 iunie 2011 – STREET DELIVERY 2011


ATELIER URBAN PENTRU PIETONI – STREET DELIVERY 2011

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Program SD
Ordinul Arhitecţilor din România şi Fundaţia Cărtureşti organizează, în perioada 10 – 12 iunie 2011, o nouă ediţie a atelierului urban Street Delivery, un proiect derulat pe strada Arthur Verona din Bucureşti.
Evenimentul va include acțiuni pe toată durata celor trei zile de week-end, iar accesul vizitatorilor este liber.

Acest proiect are la bază conceptul de traseu cultural al străzii Pictor Verona, muzeu urban în aer liber, începând de la Școala Centrală până la Ateneu. A fost inițiat în mai 2006 la propunerea Ordinului Arhitecților din România care, alături de parteneri ca Librăria Cărturești, Școala Centrală, dar și autorități publice administrative sau instituții culturale, au reușit ca timp de trei zile pe an să închidă strada traficului și să o redea locuitorilor orașului.

„Unul din lucrurile esenţiale ale acestui proiect este PUZ – ul prin care se prevede realizarea unui traseu pietonal între Grădina Icoanei şi Parcul Filipescu. Deși acest PUZ a fost aprobat de către Primăria Capitalei, nu a fost niciodată pus în practică. Obiectivul nostru primordial acum este realizarea unei treceri pietonale între cinematograful Patria şi blocul Eva, spre Ateneul român. Aşa e normal şi aşa se va întâmpla”, a declarat arhitectul Şerban Sturdza, autorul PUZ – ului pietonalei Verona şi vicepreşedinte al O.A.R.

Ordinul Arhitecţilor a inclus în ediţia din acest o dezbatere actuală și relevantă pentru modul în care este gestionat spaţiul public – „Diametrala Uranus, tronsonul Buzeşti – Berzei – De câtă istorie are nevoie Bucureştiul?” – duminică, 12 iunie, orele 18.00, Grădina Verona. Moderator: arh. Şerban Ţigănaş, preşedinte O.A.R. În acest context, vor fi expuse câteva soluții alternative de valorificare a zonei Buzești – Berzei.

„Consider că trebuie să lăsăm ceva în urma acestor proiecte: în acest an, o echipă de fierari din Franţa şi din Moldova vor construi un parcaj de biciclete din fier forjat, iar în curtea Bisericii de pe Pitar Moş se va ridica o troiţă, pictată ulterior de artistul Ion Grigorescu. De asemenea, două spaţii relevante îşi vor deschide porţile pentru vizitare: casa Ion Mincu şi Şcoala Centrală. Iată cum spaţiul public devine mai bogat!”, a adăugat arh. Şerban Sturdza.

Street Delivery este un proiect de valorificare urbană şi comunitară, înscris între priorităţile Ordinului Arhitecţilor din România de promovare a produsului arhitectural de calitate şi a culturii urbane, ca formă a unei dezvoltări sustenabile a oraşului, în toate aspectele sale. Ordinul Arhitecţilor din România este organizaţie profesionala înfiinţata potrivit prevederilor Legii nr. 184/2001 privind organizarea si exercitarea profesiei de arhitect, cu modificările si completările ulterioare. Prin activitatea membrilor sai, O.A.R. are nobila misiune de a convinge pe orice beneficiar al serviciilor de arhitectura ca acestea reprezinta, in primul rand, un act de cultura de interes public, cu implicatii urbanistice, economice, sociale si ecologice.

Detalii despre Organizatie si activitate găsiţi la: www.oar.org.ro, http://www.distrugeri.ro.,

http://www.oar-proiecteculturale.ro, http://60-project.blogspot.com.
Ordinul Arhitecților din România

Reclame
Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Comentarii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: