WWW.ARHETIPURI.RO


ARHETIPURI: concurs pentru realizarea unui pavilion temporar in spatiul public

 

In perioada 19 aprilie – 31 iulie ARHETIPURI: concurs pentru realizarea unui pavilion temporar in spatiul public2010, se va desfasura concursul national de arhitectura – ARHETIPURI, cel mai important concurs de acest gen din Romania in 2010, extrem de bine promovat in toata mass media de specialitate si nu numai, incluzand un program de expozitii in 8 orasedoua gale de premiere, 8 expozitii si productia in tiraj de mii de exemplare a unui catalog post eveniment.

Dimensiunea concursului este ampla, oferind sansa, inca de la prima editie, cu posibilitatea de a se amplifica prin consacrare la editiile urmatoare. Orase importante au oferit cate un loc public pentru a se inscrie in concurs, iar participantii vor putea opta pentru care dintre locurile disponibile vor propune proiectele lor. 

Ideea concursului este aceea de a realiza un proiect pentru un pavilion temporar public de mici dimensiuni, pe o suprafata de circa 100-150 de metri patrati. Proiectul castigator va fi construit in locatia in care a fost proiectat. Durata de viata a pavilionului va fi de 12 luni, pana la urmatoarea editie a concursului, dorindu-se punerea in valoare a locului si activarea sa sociala printr-un magnet urban. Concursul va avea doua etape si se va desfasura pe platforma online www.arhetipuri. ro, platforma care centralizeaza toate informatiile concursului: regulament, calendar, juriu, noutati, etc. 

Targetul concursului il reprezinta arhitectii si studentii la arhitectura, urbanistii, designerii si plasticienii, autoritatile locale, mass media de specialitate si generala, precum si beneficiarul final al concursului si anume, comunitatea si publicul larg.

Competiţia va fi arbitrată de un prestigios juriu internaţional format din arhitecţi consacraţi: arh. Kimmo Limatainen – ATF, Finlanda; arh. Jacques Allard, CEO to ArchiEurope, Tim Abrahams, redactor şef al unei reviste europene de arhitectură; arh. Ioan Feier, Arad; conf. dr. arh. Marius Marcu Lapadat, Universitatea de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu” Bucureşti.

Prezentare concurs ARHETIPURI

Anunțuri
Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: