Expoziţie de Arhitectură contemporană din Győr, Ungaria-Muzeul Judetean de Istorie Valcea


Stimati colegi,  

Va invitam joi, 8 octombrie 2009, la venisajul „Expoziţie de Arhitectură contemporană din Győr, Ungaria” la Muzeul Judetean de Istorie Valcea la ora 17.30. 

Dupa ce a fost prezenta în Ungaria la Győr, Pécs si Budapesta si în Romania, la Cluj, expozitia, prin intermediul Ordinului Arhitectilor din Romania a ajuns şi la Rm.Valcea, urmand sa fie prezentata si in alte orase.

 Mostra de arhitectura (cum este definita expozitia de catre organizatori) initiată de TÁRKÁNYI SÁNDOR (arhitect din Győr) prezinta lucrari finalizate sau la nivel de proiect, realizate intre anii 1989 si 2008.Cele aproape cincizeci de lucrari prezentate redau o imagine fidela a celor doua decenii de schimbari, de diferite incercari aparute in lumea arhitecturii. Efectele noilor tehnologii, a globalizarii se suprapun unei nevoi de identitate care a urmat perioadei socialiste, ajungand la un compromis pozitiv care se reflecta in limbajul curat, simplu, dar in acelasi timp de actualitate.

 Cu toate ca sunt prezente nume importante ale peisajului arhitectural din Ungaria, in primul rand expozitia doreste sa prezinte arhitectura anilor de tranzitie care au urmat schimbarilor din 1989.

 Expozitia se poate vizita in perioada 08-31 Octombrie 2009 la Muzeul Judetean de Istorie Valcea.

Program de vizitare : Marti – Duminica 09.00 / 17.30

Gyor.doc

Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Lasă un comentariu